Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Slik stemmer du en ukulele


christopherhammer

-

Ukuleler er fantastiske instrumenter, og kan være noe som er morsomt å lære for deg som er glad i å spille gitar. Ukuleler, slik som alle andre instrumenter, krever at du tar vare på den, og det er viktig at du vet hvordan du kan stemme den, slik at den lever så lenge som mulig, og kan spille god musikk. 

 

Når man eier en ukulele eller et annet strengeinstrument er det utrolig viktig at man tar seg tid til å stemme det, slik at det kan gi best mulig lyd når du spiller på det. Selv de beste artister kan ikke få ut noe særlig god lyd at et ustemt instrument, og det er dessuten heller ikke bra for instrumentet.

Strengeinstrumenter som gitarer, fioliner og ukuleler kan få slappe strenger når du spiller mye på de, men det kan heldigvis enkelt fikses opp i.

Stemming av ukulelen

Dersom du har en ukulele du gjerne vil holde  god og i optimal spille stand, så anbefaler vi at du går til innkjøp av en tuner, som er den desidert enkleste måten å stemme en ukulele på. Da får du profesjonelle resultater, og en perfekt stemt ukulele. For ukuleler så fungerer en klemmetuner best, og den er også enkel å bruke. 

 

Da tar du klemmetuneren og fester den til hodet på ukulelen, og slår den på. Det mest normale er å stemme ukulelen fra topp til bunn til tonene G C E og A, men det finnes også andre tuninger du kan bruke - og det kommer også an på hva slags ukulele du har. De mest normale er sopran, konsert eller tenor, og de er alle stemt i G C E og A.

 

Når du slår på tuneren, er den vanligvis satt til "kromatisk" innstilling eller standardinnstilling, som betyr at du ikke trenger å gjøre annet enn å følge med på om de enkelte strengene kommer for å stemme på tonene G C E og A. Når tuneren er slått på slår du på strengene en om gangen slik at det kommer en tone fra dem. Når tonen høres, kan du se på tuneren om strengen skal stemmes opp eller ned, altså om den skal strammes eller løsnes.

 

Hvis du ikke har en tuner, finnes det nok av klipp på nett hvor du kan høre omtrent hvordan hver streng skal låte, og stramme til du får riktig resultat.





Brukertilbakemelding

Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.


  • Forumstatistikk

    40,4k
    Totalt antall emner
    732,2k
    Totalt antall innlegg
  • Medlemsstatistikk

    13 254
    Totalt antall medlemmer
    1 734
    Flest pålogget
    bentbratt
    Nyeste medlem
    bentbratt
    Ble med
  • Hvem er pålogget   0 medlemmer, 0 anonyme, 5 gjester (Se komplett liste)

    • Det er ingen medlemmer pålogget nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.