Web Analytics
Jump to content

Slik lærer du å spille gitar


007

Når man skal lære å spille gitar er de første trinnene alltid de vanskeligste; du må lære å krype før du kan gå - bygge opp styrke og selvtillit før du kan komme i gang. Enten du lærer å spille gitar hjemme og bruker Superprof, eller om du bestemmer deg for å ta ukentlige gitartimer med en lærer på et kultursenter, kan å lære seg det grunnleggende og øve på det, hjelpe deg med å jobbe deg opp til mer avanserte teknikker.

Lær å kjenne gitaren din

Det er kanskje ikke så spennende som å spille din første solo, men små ting som å lære navnene på strengene dine og de forskjellige delene av gitaren din kan hjelpe deg med å bygge større kjennskap til instrumentet ditt. For eksempel hvordan du stemmer og vedlikeholder en gitar. Å holde gitaren i god stand er viktig for bedre å spille og utvikle øret. Lær hvordan du bruker utstyret til å stemme en gitar, og kontroller at strengene er riktig innstilt. Lær også hvordan du erstatter en streng i tilfelle én ryker i løpet av en øvelsesøkt. Forstå de forskjellige delene av instrumentet ditt og hvordan de små tingene påvirker lyden av gitaren din.

Finn den beste gitaren for deg

Enten du lærer å spille en akustisk eller elektrisk gitar, eller bestemmer deg for at du vil lære å spille bass, er det viktig å finne riktig instrument. Å handle sin første gitar er en spennende opplevelse for nye spillere. Og selv om du kan bli fristet til å velge en gitar basert på utseende, er det viktig å overveie en rekke faktorer når du velger riktig gitar for deg.

Skap et ideelt læringsmiljø

Et av de første trinnene på veien til å spille gitar er å sette opp et miljø som får deg til å ønske å øve. Hvis du lærer gitar hjemme, er det viktig å sette opp et komfortabelt treningsrom for å ønske å sette deg ned og spille oftere. Å ta i bruk en onlineplattform for å lære er en super måte å kunne lære på en effektiv måte, selv når du er hjemme alene på ditt eget rom.

Her er et par ting du bør huske på når du setter opp øvelsesområdet:

Først skaff en komfortabel stol eller treningsstol. Det rette stedet å sitte mens du trener er også viktig! Pass på at du har en stol som oppmuntrer til god holdning. En stol uten armer er ideell siden de noen ganger kan komme i veien for dine egne armer når du sliter eller navigerer i fretboardet.

Hvis det er mulig, bør du sette opp et område der du ikke blir avbrutt under en øvelsesøkt. Bruk av tilbehør som hodetelefoner mens du spiller kan også sikre at du ikke er en forstyrrelse for andre (for eksempel naboer eller romkamerater). Inspirerende innredning. Gjør læringsmiljøet ditt komfortabelt og innbydende. Enten du velger å dekorere den med fargerike planter eller malerier, eller plakater av noen av favorittartistene dine, kan det å skape riktig atmosfære gå langt i å be deg om å øve regelmessig.

Pass på at enheten du bruker for å få tilgang til den onlineplattformen du bruker til å lære, har nok batteri. Det er ingenting som er mer irriterende enn når du sitter å øver på en onlineplattform som Superprof og blir avbrutt av å måtte gå å hente en lader.

Bygg ferdigheter ved å lære sanger

Å lære å spille noter og akkorder er absolutt grunnleggende i din musikalske utdanning. Men den beste måten å lære gitar på er å sette disse teknikkene i praksis mens du lærer en ny sang. Det føles mye mer ekte når du spiller en av favorittlåtene dine enn når du bare repeterer samme note eller akkord gjenntatte ganger uten kontekst. Når du lærer med hjelp av en onlineplattform kan du også gjerne høre på sangen for å høre hvordan den skal høres ut.

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.


 • Forum Statistics

  40.3k
  Total Topics
  732.1k
  Total Posts
 • Member Statistics

  13,232
  Total Members
  1,734
  Most Online
  Humbucker
  Newest Member
  Humbucker
  Joined
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 0 Guests (See full list)

  • There are no registered users currently online
 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.