Web Analytics
Jump to content

Slik lærer du å spille gitar


007

Når man skal lære å spille gitar er de første trinnene alltid de vanskeligste; du må lære å krype før du kan gå - bygge opp styrke og selvtillit før du kan komme i gang. Enten du lærer å spille gitar hjemme og bruker Superprof, eller om du bestemmer deg for å ta ukentlige gitartimer med en lærer på et kultursenter, kan å lære seg det grunnleggende og øve på det, hjelpe deg med å jobbe deg opp til mer avanserte teknikker.

Lær å kjenne gitaren din

Det er kanskje ikke så spennende som å spille din første solo, men små ting som å lære navnene på strengene dine og de forskjellige delene av gitaren din kan hjelpe deg med å bygge større kjennskap til instrumentet ditt. For eksempel hvordan du stemmer og vedlikeholder en gitar. Å holde gitaren i god stand er viktig for bedre å spille og utvikle øret. Lær hvordan du bruker utstyret til å stemme en gitar, og kontroller at strengene er riktig innstilt. Lær også hvordan du erstatter en streng i tilfelle én ryker i løpet av en øvelsesøkt. Forstå de forskjellige delene av instrumentet ditt og hvordan de små tingene påvirker lyden av gitaren din.

Finn den beste gitaren for deg

Enten du lærer å spille en akustisk eller elektrisk gitar, eller bestemmer deg for at du vil lære å spille bass, er det viktig å finne riktig instrument. Å handle sin første gitar er en spennende opplevelse for nye spillere. Og selv om du kan bli fristet til å velge en gitar basert på utseende, er det viktig å overveie en rekke faktorer når du velger riktig gitar for deg.

Skap et ideelt læringsmiljø

Et av de første trinnene på veien til å spille gitar er å sette opp et miljø som får deg til å ønske å øve. Hvis du lærer gitar hjemme, er det viktig å sette opp et komfortabelt treningsrom for å ønske å sette deg ned og spille oftere. Å ta i bruk en onlineplattform for å lære er en super måte å kunne lære på en effektiv måte, selv når du er hjemme alene på ditt eget rom.

Her er et par ting du bør huske på når du setter opp øvelsesområdet:

Først skaff en komfortabel stol eller treningsstol. Det rette stedet å sitte mens du trener er også viktig! Pass på at du har en stol som oppmuntrer til god holdning. En stol uten armer er ideell siden de noen ganger kan komme i veien for dine egne armer når du sliter eller navigerer i fretboardet.

Hvis det er mulig, bør du sette opp et område der du ikke blir avbrutt under en øvelsesøkt. Bruk av tilbehør som hodetelefoner mens du spiller kan også sikre at du ikke er en forstyrrelse for andre (for eksempel naboer eller romkamerater). Inspirerende innredning. Gjør læringsmiljøet ditt komfortabelt og innbydende. Enten du velger å dekorere den med fargerike planter eller malerier, eller plakater av noen av favorittartistene dine, kan det å skape riktig atmosfære gå langt i å be deg om å øve regelmessig.

Pass på at enheten du bruker for å få tilgang til den onlineplattformen du bruker til å lære, har nok batteri. Det er ingenting som er mer irriterende enn når du sitter å øver på en onlineplattform som Superprof og blir avbrutt av å måtte gå å hente en lader.

Bygg ferdigheter ved å lære sanger

Å lære å spille noter og akkorder er absolutt grunnleggende i din musikalske utdanning. Men den beste måten å lære gitar på er å sette disse teknikkene i praksis mens du lærer en ny sang. Det føles mye mer ekte når du spiller en av favorittlåtene dine enn når du bare repeterer samme note eller akkord gjenntatte ganger uten kontekst. Når du lærer med hjelp av en onlineplattform kan du også gjerne høre på sangen for å høre hvordan den skal høres ut.





User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.


 • Forum Statistics

  40.3k
  Total Topics
  731.7k
  Total Posts
 • Member Statistics

  13,158
  Total Members
  1,734
  Most Online
  kristineylvis
  Newest Member
  kristineylvis
  Joined
 • Who's Online   1 Member, 1 Anonymous, 9 Guests (See full list)

 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.