Web Analytics
Jump to content

Investeringer i vin og vingårder


007

Når vi sitter her hjemme i Norge, er det lett å drømme seg vekk - spesielt når det blir mørkt og kaldt. Hvor deilig hadde det ikke vært med et glass vin i hånden på en vingård i Italia, legge vekk hverdagens bekymringer og bare kunne nyte livet?

For de fleste vinelskere er vin en stor del av ferien, opplevelsen og kosen. For noen blir det med en hyggelig hobby, mens andre velger å gjøre mer ut av interessen. Forskjellige måter å investere i vin på har ikke bare blitt populært de siste årene, men mange mener dessuten det kan være store penger å tjene på å investere i vin. 

Vingårder over hele verden

Vin produseres over hele verden, og du kan nærmest reise hvor som helst og finne en vingård man kan besøke. Sør-Afrika, Chile, California, New Zealand og ikke minst europeiske land som Frankrike, Italia og Spania er alle steder som produserer populære vintyper, og hvor vingårdene ligger på rad og rekke. Til og med her hjemme i Norge finnes det vingårder og vinproduksjon!

 

Alle disse vingårdene har startet opp med noen som har hatt en drøm om å produsere vin, og å tjene penger på sin vinproduksjon. Enten denne drømmen startet opp for flere generasjoner siden eller det er en nyere drøm, har alle investert tid og penger i vinproduksjon.

Invester i vinen - tjen penger på din interesse

Det å kjøpe en hel vingård krever naturligvis mye av både kapital og kunnskap. Heldigvis finnes det andre måter man kan investere i vin på uten å behøve å gå så drastisk til verks. Noe av det første mange tenker på når man snakker om investeringer, er kjøp og salg av aksjer. Investeringer i både internasjonale og norske aksjer kan for mange gi god avkastning, og aksjer i vin er heller intet unntak. 

 

Den mest populære måten å investere i vin på er faktisk å investere i selve vinflasken. Mange har faktisk snakket om at dette er en type investering som kan gi bedre avkastning enn både aksjer og boligsparing. Vinmarkedet kan gå opp og ned, men man ser at noen typer investeringer i vin som regel alltid vil gi god avkastning. 

 

Noen velger å investere i trygge og anerkjente produsenter, mens andre ser stor verdier i årgangschampagner. I tillegg ser man også en del investeringer i “up-and-coming” regioner og produsenter med svært god kvalitet, og som fortsatt er relativt billige. 

 

Hvis du også ønsker å investere i vin, er det bare å sette deg inn i hvordan du kan gjøre det på en måte som passer best mulig for deg.

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.


 • Forum Statistics

  40.4k
  Total Topics
  732.1k
  Total Posts
 • Member Statistics

  13,266
  Total Members
  1,734
  Most Online
  Gibson lps50s
  Newest Member
  Gibson lps50s
  Joined
 • Who's Online   1 Member, 0 Anonymous, 22 Guests (See full list)

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.