Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Investeringer i vin og vingårder


007

Når vi sitter her hjemme i Norge, er det lett å drømme seg vekk - spesielt når det blir mørkt og kaldt. Hvor deilig hadde det ikke vært med et glass vin i hånden på en vingård i Italia, legge vekk hverdagens bekymringer og bare kunne nyte livet?

For de fleste vinelskere er vin en stor del av ferien, opplevelsen og kosen. For noen blir det med en hyggelig hobby, mens andre velger å gjøre mer ut av interessen. Forskjellige måter å investere i vin på har ikke bare blitt populært de siste årene, men mange mener dessuten det kan være store penger å tjene på å investere i vin. 

Vingårder over hele verden

Vin produseres over hele verden, og du kan nærmest reise hvor som helst og finne en vingård man kan besøke. Sør-Afrika, Chile, California, New Zealand og ikke minst europeiske land som Frankrike, Italia og Spania er alle steder som produserer populære vintyper, og hvor vingårdene ligger på rad og rekke. Til og med her hjemme i Norge finnes det vingårder og vinproduksjon!

 

Alle disse vingårdene har startet opp med noen som har hatt en drøm om å produsere vin, og å tjene penger på sin vinproduksjon. Enten denne drømmen startet opp for flere generasjoner siden eller det er en nyere drøm, har alle investert tid og penger i vinproduksjon.

Invester i vinen - tjen penger på din interesse

Det å kjøpe en hel vingård krever naturligvis mye av både kapital og kunnskap. Heldigvis finnes det andre måter man kan investere i vin på uten å behøve å gå så drastisk til verks. Noe av det første mange tenker på når man snakker om investeringer, er kjøp og salg av aksjer. Investeringer i både internasjonale og norske aksjer kan for mange gi god avkastning, og aksjer i vin er heller intet unntak. 

 

Den mest populære måten å investere i vin på er faktisk å investere i selve vinflasken. Mange har faktisk snakket om at dette er en type investering som kan gi bedre avkastning enn både aksjer og boligsparing. Vinmarkedet kan gå opp og ned, men man ser at noen typer investeringer i vin som regel alltid vil gi god avkastning. 

 

Noen velger å investere i trygge og anerkjente produsenter, mens andre ser stor verdier i årgangschampagner. I tillegg ser man også en del investeringer i “up-and-coming” regioner og produsenter med svært god kvalitet, og som fortsatt er relativt billige. 

 

Hvis du også ønsker å investere i vin, er det bare å sette deg inn i hvordan du kan gjøre det på en måte som passer best mulig for deg.





Brukertilbakemelding

Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.


  • Forumstatistikk

    40,4k
    Totalt antall emner
    732,2k
    Totalt antall innlegg
  • Medlemsstatistikk

    13 262
    Totalt antall medlemmer
    1 734
    Flest pålogget
    Nordi555
    Nyeste medlem
    Nordi555
    Ble med
  • Hvem er pålogget   0 medlemmer, 0 anonyme, 2 gjester (Se komplett liste)

    • Det er ingen medlemmer pålogget nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.