Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Det beste vintage gitar merket du aldri har hørt om


christopherhammer

-

Til tross for en kort flørt med noen store navn, fikk Standel-gitarer som 1967 Custom aldri noen kjærlighet.

Som mange lenge glemte elektriske gitarer på 1960-tallet, hadde Standel Custom en snikende ankomst og en enda roligere avgang. Men ikke la uklarheten lure deg. Som 1967-modellen avslører, er det en pent konstruert gitar som har noen fine fasiliteter og en interessant stamtavle.

 

Disse gitarene ble først bygget i Sør-California, og senere i New Jersey, og ble produsert i noen år på slutten av 60-tallet før linjen ble pensjonert. De ble skapt av Standel forsterkerbygger Bob Crooks, som hadde samarbeid med gitarprodusentene Semie Moseley fra Mosrite Guitars og Joe Hall fra den sagnomsuste Hallmark-gitarlinjen.

 

I 1966 slo Standel seg sammen med Sam Kunz, som designet denne og andre modeller gjennom Harptone. Dessverre kunne han bare lage gitarer i noen få år, og i 1970 var Standel tilbake til å kun lage gitarforsterkere.

 

Vi beklager ofte at hvis noen kjente spilte en av de obskure vintage gitar fra artiklene våre, kunne den bli populær. Imidlertid har en rekke flotte gitarister spilt Standel-gitarer, inkludert Joe Maphis og Merle Travis.

 

Det sies at selv Chet Atkins, som elsket sin Standel 25L15-forsterker, ønsket å spille en Standel-gitar, men kunne bare bruke Gretsch-gitarer på grunn av kontraktsmessige forpliktelser.

Rare faktor

Det "rare" elementet blir tydelig når du kobler den til. Pickupene med lav impedans, enkeltspole ble designet for å brukes med en kompatibel høywatts Standel-forsterker.

 

Plugget inn i en Fender Twin, for eksempel, har denne vintage gitar en veldig lav utgang sammenlignet med for eksempel en Telecaster.

 

Visuelt sett, bortsett fra den store spisse hodestokken, er det mest uvanlige elementet formen på plast- og aluminiumsbeskyttelsen, som flyter vakkert inn i de spisse utskjæringene.

 

"Merk at broen og strengsystemet er festet til en aluminiumsseksjon, noe som gir mening når du tenker på hvor mange broer og strenger som vrir seg og strekker seg etter mange års bruk." – NorskCasinoSpot-ekspert Lars Hansen.

Spillbarhet og lyd

Når du kommer deg rundt den lave utgangen ved å koble til din favoritt boost-boks, vil du oppdage at single-coil pickupene høres bra ut, og at Standel Custom har en tone som er ulik den til noen annen gitar.

 

Med begge pickupene er lyden lys og ekte, flott for funky spilling. Selve bropickupen er skarp og bitende og kan være bra for aggressive surfelinjer. Nakkepickupen er varmere, men neppe verdt å bruke til jazz.

 

Standel tilbød større semi-hule modeller som var bedre egnet til det. Denne solid-kroppen var rettet mot rockemarkedet, men på grunn av pickup-designet manglet den muligheten til å overstyre en forsterker.

 

Og selv om du kan kompensere for det med moderne prosessering, ville ikke Standel Custom vært min, eller sannsynligvis noens, beste vintage gitar for forvrengning.

 

Den harde lønnehalsen har en justerbar trussstang og 22 bånd på en tykk palisanderplate.

 

Tunerne med åpen rygg er laget av Grover, broen er fullt ut innaterbar, og tremoloen minner om enhetene som finnes på Mosrites. Faktisk er gitarens spillbarhet ganske som en Mosrites, fra dens lave handling til dens lille profilerte halsen.

 

I stedet for en velgerbryter er det separate av/på-glidere for hver pickup, og volum- og toneknappene er globale.

Verdi

Siden bare rundt 300 av disse gitarene angivelig ble laget, forvent å betale mellom $1200 og $1800 dollar, hvis og når du finner en.

 

Men sjeldenheten er ikke det eneste som gjør den samlebar. Den spiller bra, låter bra og har et veldig kult moderne/retro-utseende.

 

Derfor, hvis du virkelig er en fan av sjeldne instrumenter og ønsker å eie en vintage gitar som denne, må du bruke penger. Det er imidlertid verdt det. Og du kan også stupe inn i atmosfæren av vintage gitarspill med en spilleautomat Jimi Hendrix. Det er rett og slett gjennomsyret av ånden av gitarspill fra den ikoniske artisten. Hvem vet? Kanskje du kan vinne jackpotten. For å gjøre dette trenger du litt flaks og tilgang til Internett. Med den kan du lansere en av spilleautomatene av høy kvalitet som vil hjelpe deg å vinne det nødvendige beløpet. For å gjøre dette bør du velge en av de nye spillportalene som kan finnes på velprøvde ressurser.

Hvorfor er hun best?

Denne gitaren har sin egen stemme, og tross alt, er det ikke det vi alle ønsker?

 

I tillegg veier den litt over syv pund, noe som gjør den til en gitar som kan spilles hele forestillingen. Du kan spille:

 

  • Blues;

  • Funk;

  • Rock;

  • eller forvrengning.

 

For alle disse sjangrene er Standel Custom 1967 vintage gitar flott.

Conclusion

Gitaren som vi snakket om i artikkelen vår er en ekte klassiker, som vil være et flott funn for en person som er glad i musikk og leter etter et atypisk musikkinstrument. Det er selvfølgelig ikke så lett å finne det, men hvis du virkelig er interessert, bør du gjøre det. Hvis du finner denne gitaren, ikke gå glipp av den. Tro meg, det er en fornøyelse å spille på det!





Brukertilbakemelding

Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.


  • Forumstatistikk

    40,4k
    Totalt antall emner
    732,2k
    Totalt antall innlegg
  • Medlemsstatistikk

    13 254
    Totalt antall medlemmer
    1 734
    Flest pålogget
    bentbratt
    Nyeste medlem
    bentbratt
    Ble med
  • Hvem er pålogget   0 medlemmer, 0 anonyme, 5 gjester (Se komplett liste)

    • Det er ingen medlemmer pålogget nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.