Web Analytics
Jump to content

5 gode forslag til guitarpauser


007

Er du en som helst vil gi bånn gass hele tiden? Er livet ditt fullt av muligheter du bare må ta i bruk? Det er helt greit å gi trykke gasspedalen helt i bunn i perioder, men man skal også huske å gi seg selv tid og rom til å kunne puste ordentlig ut – også når man øver på gitar.

De aller fleste er nok klar over at det ofte kan være en god idé å ta en lite pause fra det man driver med for å få litt luft og kunne tenke på noe annet. Det kan for eksempel være en god idé å gå en tur hvis man har sittet mye innenfor, eller prøve noe helt nytt som for eksempel live roulette på nett hvis man sitter alene med gitaren dagen lang. Uansett hvilken form for adspredelse man velger, så viser det seg at det kan være smart å tenke på noe annet i ny og ne. Nettopp derfor kan du nedenfor lese om 5 gode pauseideer man kan foreta seg, slik at hjernen får ro nok til å lære det den skal. 

5 pauseideer

Vi er alle forskjellige - også når det gjelder pauser. Noen trenger mange og lange pauser mens andre kan nøye seg med færre og kortere pauser.

Prøv tipsene nedenfor, og finn ut hvordan du best kan slappe av:

Stirr ut i ingenting

Ok, dette kan høres veldig kjedelig ut. Prøv likevel å legge smarttelefonen fra deg, og gjør absolutt ingenting i noen få minutter. På den måten gir du hjernen din et pusterom.

Ikke dra frem telefonen neste gang du venter på bussen eller står i kø på butikken. Bruk heller tiden på å stirre tomt ut i lufta. Kanskje du oppdager noe interessant, eller kanskje du får en god ide. Uansett har hjernen din fordel av en liten pause fra det vanlige bombardementet av inntrykk fra diverse skjermer. 

Få frisk luft

Hjernen din trenger oksygen for å fungere en hel dag. Hjernen bruker faktisk 20 prosent av oksygenet du puster inn. Så gå en tur med hunden, eller se om du fortsatt kan slå lillebror i stangtennis. Det er ikke bare hyggelig, men hjernen din får en pause og et kjærkomment tilskudd av ny energi samtidig.

Bruk kroppen

Merker du at du er glad etter en god omgang mosjon? Når du bruker kroppen din, så får du en pause fra hodet. Tankene dine kretser om noe annet, og samtidig stimulerer du blodsirkulasjonen og får mye oksygen til hjernen. Noe som gjør deg smartere, mer kreativ og mer fornøyd.

Gjør noe helt nytt

Når du gjør noe du ikke har prøvd før, danner hjernen din nye nerveveier. Nye motorveier for informasjon og kunnskap – det gjør deg mer intelligent, mer dyktig og mer fornøyd.

 

Bli kreativ! Strikk et par sokker, lag en morsom video eller skriv ned tekster til en ny sang.  musikk. I prinsippet betyr det ikke så mye hva du gjør, bare det er helt nytt. 

Lær å puste – og slapp av på to minutter

Noen ganger behøves det ikke mer enn et par minutter for å slappe helt av. Det hele handler om god pusteteknikk hvor du fokuserer på inn- og utpust, slik at du blir fullstendig fokusert på deg selv og din egen kropp. Ifølge en studie fra det medisinske fakultet i Oslo, så er pusten kroppens egen førstehjelp, og kan derfor være med til å bestemme ditt eget velbefinnende, så vel som å hindre alvorlige blødninger. 

3 gode grunner til å huske pausene

Det er mange gode grunner til å ta pauser. Her får du 3 av de viktigste:

Kroppen din trenger hvile

Tenk på kroppen din som et batteri. Den fungerer en stund, men etter hvert er det ikke mer strøm i batteriene. Hvis du kjører for hardt, risikerer du å slite ut batteriene og bli stresset og utkjørt. Sørg derfor for å la kroppen din lade seg opp en gang i blant.

Hjernen din må lades opp

Hjernen din er et flott verktøy, men uten pauser smuldrer konsentrasjonsevnen din. I følge flere eksperter, og blant annet i følge Forskning.no som henviser til en undersøkelse fra Københavns Universitet, så gjør hyppige pauser hjernen mer effektiv. Husk derfor å la hjernen slappe av i ny og ne, slik at hjernen kan få tid til å komme seg.

Få bedre ideer

Du har sikkert våknet en gang midt på natten med en god idé. Eller kanskje du har opplevd å plutselig å finne løsningen på et problem mens du stirret ut gjennom vinduet.

Det er faktisk ikke så merkelig, for gode ideer kommer til oss ofte når vi minst forventer det – slapp derfor av. Sov godt ... og få ideer om alt det gode du skal gjøre...

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.


 • Forum Statistics

  40.4k
  Total Topics
  732.2k
  Total Posts
 • Member Statistics

  13,262
  Total Members
  1,734
  Most Online
  Nordi555
  Newest Member
  Nordi555
  Joined
 • Who's Online   1 Member, 0 Anonymous, 9 Guests (See full list)

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.