Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

CastorFiber

Administrator
  • Innholdsteller

    18 748
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    212

CastorFiber vant dagen sist Januar 23

CastorFiber hadde mest likt innhold!

1 følger

Om CastorFiber

Profile Information

  • Kjønn
    Forteller ikke
  • Bosted
    Hamar

Nylige profilbesøk

23 026 profilvisninger

CastorFiber's Achievements

Psychofunkadelic

Psychofunkadelic (6/6)

4,9k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Nei, det er den ikke. Jeg har hatt en dobbeltneck- gitar som jeg brukte på en spillejobb for moro skyld, og fant ut at det ikke var verdt det på noe vis. Gitaren krever tilvenning. Den ene halsen kommer for langt opp, og den andre for langt ned. De er blytunge på grunn av den store kroppen. Har du lyst, har du lov, men det er en grunn til at "gitarheltene" til vanlig bruker en slik på en låt, og så blir den byttet ut..
  2. Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  3. Regn med et sted rundt fem tusen her i Norge. Jeg solge en lignende 1958- modell for en tid tilbake. Kjøpere er vanskeige å finne, mye fordi en CNC- produsert gitar til en tusenlapp er en bedre gitar. Derfor må du finne noen som vil betale penger bare fordi gitaren er gammel. Noen betaler sikkert kroner fordi dette er "akkurat den samme gitaren som john Lennon spilte på" for veldig lenge siden, men den kundegruppen skrumper inn av helt naturlige årsaker. Reelt sett, siden jeg har eid en lignende, er den ikke verdt 5000. Selg den til en som setter pris på den, koser med den og liker å eie den, uten å tenke så mye på hva du kan få for den. Det er mange andre gitarer som koster noe lignende og som er mye bedre instrumenter.
  4. Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  5. Gitarsynthen har nok bare blitt hjemmebrukt, og ser ny ut. Det har seg nå slik at elektronikk "står seg i hjel", altså, det kan slutte å virke selv om det bare har kost seg i esken sin og ikke blitt brukt. Jeg har ikke testet denne på lenge, og derfor skrev jeg det slik. Den blir selvsagt testet før jeg evt. forlanger penger for den. Pris? Hva vil du betale? En ny koster 9500, men den er verdt det du vil betale for den. Du trenger en hexpickup på gitaren din for å bruke den, og jeg ønsker å selge dette som en pakke.. Det å montere en GR55 slik at den virker, er et herk og en tålmodighetsprøve. Mitt tips er å kjøpe en gitar som pickupen er ferdig montert på, eller en Fender Roland G5. Den koster 10 000.. Send meg en PM, så sjekker jeg gitar, sustainerfunksjon, pickup, og det hele. Halv pris er en grei tommelfingerregel på brukt musikkutstyr
  6. Utgangen på forsiden til denne rimelige PA-en sender ut et linjesignal, noe som er så svakt at du vil ha problemer med å høre lyd hvis du kobler til et sett med hodetelefoner. Derfor trenger du en aktiv sub. Det forsterkeren gjør, er å filtrere ut alle frekvenser under 120 Hz når du kobler en jackplugg til forsterkeren. Hvis du vil bruke en passiv sub, må du koble opp en ekstra forsterker mellom høyttaleren og suben. Signalet som da blir sendt til de andre høyttalerene, vil ikke inneholde frekvenser som er lavere enn 120 Hz. Det medfører at de får en litt lettere jobb, og anlegget kan spille litt høyere for det oppstår forvregning. Det at det "innganger" og "utganger" fra høyttalerne er noe du egentlig ikke bør tenke så mye på (bruke). Det er faktisk sånn at hvis man bruke både "innganger" og "utganger" på høyttalere, bør man vite hva man driver med. Gjør man ikke det, risikerer man å brenne opp forsterkeren. Det du trenger, hvis du vil ha mere "Omphh", og vil ha det enkelt, er en aktiv sub. Du trenger bare en, fordi bass ikke er særlig retningsbestemt, og du kan sette den midt på lyttebildet uten problemer.
  7. Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM. Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst, hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  8. Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  9. Som admin har jeg hatt kontakt med han, og også med adminer på andre nå nedlagte gitarfora. Med fare for å ødelegge andres levebrød, la meg bare si det slik at jeg hadde ikke hatt frivillig kontakt med herren. Andre kan sikkert ha gode erfaringer.
  10. Hm- Tar jeg ikke helt feil, har jeg et slikt Ghost- sett som støver ned et eller annet sted. Etter det jeg vet er det ikke slik at dette er teknologi som har utviklet seg noe vesentlig. Er det endringer, er det såfall på elektronikk- siden, ikke på selve pickupene. Kvitter meg gjerne med det jeg har (hvis jeg finner det i alle delene jeg har liggende). Send meg en PM. Settet er kun innkjøpt, ikke pakket ut en gang. Piffen gikk ut av meg fra bestilling til det ankom. Har jo forresten en sustainer- gitar med hexpickup og en GR- 55 liggende her også. Det er en veldig artig kombinasjon. Også klar for å finne en ny eier.
  11. Det er jo lett å se forskjellen her. På billiggitaren har han ikke klipt bort restene fra strengene etter stemmeskruene. De er ikke der på TA- gitaren. Stor forskjell. Dette er jo morsomt, men hvorfor det er det såpass stor forskjell i lyden på Norwegian Wood- serien til Husemoen? Der kan jeg helt klart høre forskjell i lyden på dem, selv om pickups og så videre skal være likt.
  12. Bruker du tid på dette, får du det nesten usynlig. Som et alternativ til klarlakk, kan du bruke superlim. Begge deler funker. Tro det eller ei, superlim kan også poleres opp til glans, men det er lettere å jukse med for eksempel neglelakk. Har fikset masse lakkskader på denne måten, det er nesten helt sprøtt hva man kan fikse. Men det tar tid. Masse tid. Viktig å la ting "tørke", så det er ikke det man gjør på en gitar man "trenger på fredag".
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.